MAURIZIO G. SCARCIGLIA

In 2007 heeft Maurizio Scarciglia, geboren in Manduria, Italië, NAUTA architecture & research opgericht. Hij studeerde aan de TU Delft en aan de Universiteit “La Sapienza” in Rome, waar hij in 2002 cum laude is afgestudeerd. Zijn afstudeerproject werd geselecteerd voor de finale van de “Archiprix International competition” en werd tentoongesteld op de Technische Universiteit in Istanbul, Turkije. Naast zijn werk binnen het bureau is hij docent en onderzoeker binnen het vakgebied stedenbouw en landschap op de TU Delft, waar hij een onderzoek opzette naar de evolutie van ‘leisure’ architectuur van Villa Hadriana in Tivoli (Italië) tot het hedendaagse resort.

Voor de oprichting van NAUTA werkte hij bij OMA Rem Koolhaas als project architect/ manager aan verscheidene projecten. Scarciglia was guest critic op de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en hij geeft regelmatig lezingen op uitnodiging van culturele instellingen, zoals AIR foundation in Rotterdam, SUPSI in Lugano (Zwisterland), het Shenzen Urban Design Institute en het South East University & Design Institute Nanjing (China). Momenteel werkt hij samen met de Universiteit van Quito (Ecuador) aan een onderzoek over duurzame vormen van toerisme op de Galapagos eilanden. Scarciglia heeft artikelen geschreven voor verschillende architectuurtijdschriften, waaronder Metamorfosi (Italië) en C3 (Zuid-Korea).

Werkervaring
sinds 2007 founding director van NAUTA architecture & research, Rotterdam, NL – Avetrana, IT
2003-2006 OMA Rem Koolhaas, Rotterdam, NL. Architect-project architect/manager
2003 EEA Erick van Egeraat associated architects, Rotterdam, NL. Architect
2002 Massimiliano Fuksas architects, Rome, IT. Architect

Opleiding
2003 Masterclass ‘Staal’. Berlage Institute, Rotterdam.
2002 Diploma Architectuur en Stedenbouw (110/110 cum laude), Universiteit “La Sapienza”, Rome, Italië, i.s.m. de TU Delft, NL.
2002 Onderzoeksbeurs afstudeerproject, Technische Universiteit Delft, NL.
2000-2001 Technische Universiteit Delft, NL – Socrates Erasmus programma